Rólam

2004-ben mestervizsgáztam, azóta készítek egyedi ékszereket Ötvösműhelyemben. Később elsajátítottam a zománcozás technikáját, s így például a vésés, foglalás mellett már ezt a módszert is alkalmazom munkáim díszítésére.

A klasszikus ékszertípusokon kívül (gyűrű, nyaklánc, medál, fülbevaló, karkötő, kitűző) bármilyen egyedi elképzelést is szívesen megvalósítok. Szeretettel várom továbbá a leendő házaspárokat az eljegyzési gyűrű és a jegygyűrűk tervezésével, elkészítésével is!

Hogyan jutunk el az ötlettől a kézzel fogható ékszerig? A legtöbb Megrendelő mintadarabbal vagy fotókkal érkezik a Műhelyembe, de vannak olyanok is, akik csak egy-egy motívumot vagy stílust álmodnak meg, s ez lesz a kiindulópont. Megbeszéljük, hogy mi az elképzelés, elmondom, mindez technikailag kivitelezhető-e, javaslatot teszek az anyagra, a formára, a díszítésre, készítek egy vázlatot. Itt már a kreativitásé lesz a főszerep, hiszen minden ékszer, amelyet készítek, egyedi és személyre szabott. Ha idáig eljutunk, azaz ismerem a felhasználandó anyagokat, a szükséges technikákat és munkaigényt, akkor árat kalkulálok. Amennyiben az ajánlat megfelel, elkezdődhet a munka!

Legyen szó bármilyen ékszerről, elképzelésről, álomról, keressenek bizalommal elérhetőségeim bármelyikén vagy személyesen Dombóváron (Tolna megye), a Dobos Levente Ötvösműhelyben!

Dobos Levente ötvös mester

Dobos Levente

ötvösmester